Finance and payroll administrator

Job description

Är du en driven Ekonomiassistent med erfarenhet av löneadministration i en internationell miljö? Trivs du dessutom i en expansiv, rörlig och föränderlig organisation, då kan detta vara tjänsten för dig!


Företaget

Intergiro är ett Fintech bolag, med ett syfte – vi är här för att hjälpa företag att växa. Med innovation som en av våra största drivkrafter, utvecklar vi framtidens IT-lösning för digitala banktjänster. Med teknik och flexibilitet i fokus bygger vi en fullständig plattform, för betalkonton i flera valutor, kortutgivning och kortinlösen för Visa och Mastercard, allt för att våra kunder ska kunna frodas i den digitala tidsåldern.


Intergiro har kontor i Stockholm, Kalmar, Lissabon, Minsk, Gdynia och Malaga.

Vi genomför nu en strategisk flytt av företagets löne- och redovisningsavdelning och bygger ett nytt team i Stockholm.

Du kommer att ansvara för företagets löneadministration och har stort inflytande på avdelningens och företagets vidare utveckling av rutiner inom området.


Arbetsbeskrivning

I rollen som Ekonomi-och löneadministratör ansvarar du för företagets löneadministration. Du är också behjälplig i den dagliga bokföringen och avstämning, av i första hand kontogrupp 7. I dina arbetsuppgifter ingår lönekörning för företagets anställda i Sverige, samt SINK-anställda. Du ansvarar för semesterberäkningar, deklarationer, pensioner, försäkringar, kvittoredovisning, årsavslut etc. Du rapporterar till Head of Accountant och har ett nära samarbete med företagets HR-avdelning.


Vi erbjuder

Vi kan erbjuda dig en spännande utmaning i ett tillväxtföretag i en internationell miljö. Vi är lyhörda för våra medarbetares önskemål och för den som vill utvecklas och påverka, finns goda möjligheter då företaget nu är i en stark tillväxtfas

Job requirements

Vi söker dig som har en utbildning inom ekonomi- och löneadministration. Meriterande är goda kunskaper inom skatt, moms- och bokföringsregler i en internationell miljö. Du ska även ha goda kunskaper inom Excel. Koncernspråket är engelska och det krävs att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, muntligt såväl som skriftligt.


Du är noggrann, ansvarstagande och har en god samarbetsförmåga. Då du förväntas att aktivt driva utveckling och effektivisering av våra processer, rutiner och arbetssätt inom ditt område, krävs att du är nyfiken, analytisk och självgående.


Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast möjligt.